0

Препарати за растителна защита

юни 1, 2021

Растителната защита е безусловно необходима в земеделието. Днес препаратите се произвеждат при изпълнение на строги нормативни изисквания и са подложени на стриктен разрешителен режим. При спазването на указанията за дозиране и карантинни срокове са безопасни за потребителите.

Според насочеността си се делят на

  • фунгициди – срещу болестотворните микроорганизми;
  • хербициди – за борба с плевелите;
  • инсектициди – за борба с гризещи и смучещи насекоми.

По начина си на действие се разделят на две групи – контактни и системни. Първите унищожават вредителите по време на пръскането или при контакт с препарата по повърхността на растението. Вторите проникват във вътрешността на културите и въздействат на вредителите по-ефективно.

Всичко за растителната защита от „Генерал Агрохимикали” ООД

Години наред основната дейност на „Генерал Агрохимикали” е търговия с продукти за защита на зърнени посеви, зеленчукови култури и трайни насаждения. Нашите специалисти подбират най-новите препарати, които безпощадно се справят с болести и вредители, без да оставят вредни съставки в готовата продукция.

За да Ви бъдем максимално полезни и да отговаряме на потребностите на селскостопанските производители, провеждаме чести срещи и семинари, на които пряко се запознававаме с проблемите и потребностите на нашите клиентите. Водещи професионалисти информират земеделците за новостите на пазара, специфичните свойства на препаратите и максимално ползотворното им приложение при конкретните полеви условия.

Потърсете необходимите ви продукти във веригата ни агроаптеки „Фермер”!

ВАЖНО!

Уважаеми Клиенти,

Поради честата актуализация на списъците с разрешени препарати на БАБХ е възможно съдържанието на тази страница да е неактуално.

За най-актуална информация вижте уебсайта на БАБХ.